Бъдещето ви е светло  Това, че годините си вървят, съвсем

...
Бъдещето ви е светло  Това, че годините си вървят, съвсем
Коментари Харесай

Моите късни години са моите ценни години ♥ Луиз ХЕЙ

Бъдещето ви е светло 

Това, че годините си вървят, напълно не значи, че качеството на живота ни автоматизирано се утежнява. Аз вземам решение да видя по какъв начин животът ми потегля в разнообразни направления, всички еднообразно положителни. Някои неща даже в този момент са по-добри, в сравнение с в младостта ми. По-младите ми години бяха изпълнени със страх; днешният ми ден е изпълнен с убеденост. 

Наистина имам вяра, че доста от страховете ни са неоправдани. Страхът е нещо, на което сме били научени. Бил е програмиран у нас. Това е просто нормален модел на въображаем, който може да бъде обаче изменен. Отрицателното мислене доминира у доста дами в зряла и преклонна възраст и в следствие те живеят затънали в неодобрение и незадоволство. 

Искам да ви оказа помощ да си създадете умишлен блян за по-късните си години, да ви оказа помощ да разберете, че те могат да бъдат най-прекрасните години от живота ви. Знайте, че бъдещето ви е ярко, без значение на какъв брой години сте. Погрижете се късните ви години да станат богатство. Вие можете да станете „ съвършените възрастни “, които знаят, че могат да бъдат здрава, дейна, витална част от обществото без значение от възрастта. 

Седнете умерено и насочете вниманието си във вътрешността. Помислете за всички моменти, в които сте били радостни и позволете на тялото си да почувства тази наслада. Спомнете си случаите, когато сте побеждавали, когато сте създали нещо, с което сте се гордели, даже да е било нищожно. Нека тези чувства, тази наслада и убеденост бъдат постоянно с вас. Сега погледнете 10 години напред. Какво се виждате да вършиме, по какъв начин се виждате? Как изглеждате? Как се чувствате? Носите ли насладата със себе си? Сега идете 20 години напред. Какво виждате? Жизнени ли сте, интересувате ли се от живота? Обграждат ли ви другари, които ви обичат? Правите ли неща, които ви задоволяват? Какъв е приносът ви към живота? Точно в този момент е моментът да си визиите и да създадете бъдещето си. Направете го толкоз крепко, ярко и радостно, колкото можете. Това е вашият живот и вие ще го изживеете. 

Не си и помисляйте, че е прекомерно късно за вас или че сте прекомерно остарели, с цел да мечтаете и да имате цели. Мечтите и задачите ни резервират млади и поддържат интереса ни към живота. Изживявайте до дъно всеки сегашен ден и забравете за предишното. 

Собственият ми живот в реалност при-доби смисъл едвам когато бях на към 35 години… На 55 се впуснах в света на компютрите. Те ме плашеха, само че аз се записах на курсове и преодолях страха си. Днес имам три компютъра и постоянно пътувам с преносимия компютър си. На 60 години сътворих първата си градина. По същото време се записах на курсове по изобразяване за деца и започнах да рисувам. Сега, на 70 години, с всяка отминала година от ден на ден се изявявам като създател и животът ми става по-богат и цялостен. Аз пиша, експортирам лекции, преподавам. Постоянно чета и изучавам. Притежавам преуспяваща издателска компания. Заклета привърженичка съм на екологичното градинарство. Сама отглеждам множеството от растенията, с които се храня. Обичам хората и празненствата. Имам доста другари, които ме обичат. Пътувам доста. Веднъж седмично отивам на курсове по живопис. Животът ми в действителност стана съкровищница, цялостна с прекарвания. 

Много от вас, също като мен, влизат в редиците на възрастните и е време да погледнем на живота си по нов метод. Не е належащо да изживявате по-късните си години по този начин, както родителите ви са ги изживели. Ние с вас можем да създадем нов метод на живот. Можем да променим всички до-сегашни правила. Когато вървим към бъдещето си, като познаваме и използваме съкровищата си, ни чака самичък положително. Ние сме в положение да знаем и да твърдим, че всичко, което ни се случва, е за наше положително и за наша най-голяма наслада, като в действителност имаме вяра, че няма по какъв начин да сгрешим. 

Вместо просто да стареем, да се предаваме и чакаме да си отидем, дано се научим да даваме значителен принос към живота. Имаме времето, имаме познанието и мъдростта да се движим в света с обич и мощ. Днес обществото е изправено пред безчет провокации. Има доста проблеми от световен темперамент, които изискват нашето внимание. Нека да забележим къде можем да вложим силата си, с цел да помогнем на планетата. Трябва да има причина за способността ни да живеем по-дълго. Какво да вършим с това дълголетно време? Ако единствено играем „ игри ”, бързо ще ни доскучае. 

Ако вие или ваш родственик или другар върви в клуб за възрастни, вместо да си говорите за заболявания, говорете по какъв начин можете да се обедините и да подобрите вашето кътче от обществото. Какво можете да извършите, с цел да стане животът по-добър за всички? Колкото и дребен да е приносът ви, той не е без значение. Ако всички възрастни допринесат с нещо, бихме могли да създадем страната си по-добра. Като се активизираме във всички обществени сфери, ще забележим по какъв начин мъдростта ни прониква на всички равнища и затова преобразява страната ни в място, изпълнено с обич и съпричастие. Затова ви призовавам: излезте напред, надигнете глас, влезте в света и ЖИВЕЙТЕ! Имате опция да си възвърнете силата и да създадете завещание, което с горделивост ще предадете на внуците си и на техните внуци. 

В учебно заведение постоянно питат децата: „ Какви желаете да станете, когато пораснете? ” Учат ги да възнамеряват бъдещето си. Ние би трябвало да възприемем тази настройка и да планираме по-късните си години. Какво желаеме да вършим, когато напреднем във времето? Аз желая да бъда „ съвършеният възрастен човек ”, който дава приноса си в обществото по този начин, както може. 

Независимо дали сме на 14, 40 или 80 години всички стареем и се придвижваме към времето, когато ще напуснем тази планета. Всичко, което вършим, споделяме и мислим, ни приготвя за идната стъпка. Нека стареем осъзнато и да си отидем от този свят осъзнато. Един добър въпрос, който би трябвало да си зададем, е: „ Как желая да остарея? ” Огледайте се в близост. Вижте дамите, които остаря-ват зле, вижте и тези, които остаряват прелестно. Какво вършат по друг метод двете групи дами? Искате ли да положите старания да бъдете здрави, щастливи и удовлетворени в по-късните си години? 

Тогава идващият въпрос е: „ Как желая да умра? ” Ние мислим за толкоз други области от живота си, само че съвсем в никакъв случай не се замисляме за личната си кончина, с изключение на когато ни хване боязън. Независимо по какъв начин са си отишли родителите ви, методът, по който вие ще напуснете тази земя, може да бъде за вас позитивно прекарване. Как се готвите са гибелта си. Искате ли да издъхнете заболели и безпомощни в някоя болница, оплетени в тръбичките на животоподдържащи системи? Или, когато пристигна времето, да сте устроили следобедно тържество с другари, да отидете да си подремнете и да не се разсъните? Аз несъмнено избирам празненството и се програмирам по този начин, че животът ми да свърши по този метод. Ако сегашната ви визия за умирането е негативна, постоянно можете да я измененията. Всички ние можем да създадем умирането спокойни и не толкоз тягостно прекарване. 

Думите „ прекомерно съм остаряла ”, с цел да върша това или това, напълно ще излязат от мода, защото виждаме по какъв начин възрастните вършат всички неща, които сме казвали, че не могат да вършат. Представата, че са „ прекомерно остарели ”, може да стане чувство, което да ни спохожда едвам малко преди часа на окончателния ни край. Няма причина да не бъдем цялостни с живот до последния си ден. 

В Далас (САЩ) има една група дами сред 62 и 80 години, които постоянно практикуват карате. Нарекли са се „ Стоманените магнолии ”. Обикалят до-мовете за възрастни, доказвайки, че каратето може да бъде спорт и за дами, „ на възраст ”. Тези дами могат с лекост да се защитят, в случай че бъдат нападнати. 

Едно проучване преди няколко години в Пенсилвания откри, че възрастните хора на по 80 и 90 години, които се занимават с повдигане на тежести, могат да вдъхнат нов живот на телата си. Те могат да възстановят контрола над мускулите, които години наред са били в спящо положение. Нетрудоспособността, постоянно асоциирана с остаряването, в реалност е резултат от години безучастие. Треньорите научиха, че за по-малко от два месеца тези хора на по 90 години са в положение да утроят силата си. А в допълнение упражненията подтикват и мозъка им. 

Откриваме, че мозъкът не залинява и не се разпада, в случай че не престанем да го използваме. Докато подтикваме себе си с умствени занимания и извършения, до момента в който се интересуваме от живота, мозъкът ни остава безсънен. Животът става в действителност отегчителен и досаден, когато оставяме мозъка си да бездейства. Колко малко и тясно е битието на хората, които в никакъв случай не вършат физически извършения и единствено приказват за заболяванията си. 

Независимо на какъв брой години сме или какви проблеми имаме, можем да стартираме още през днешния ден да вършим позитивни промени. Ако стартираме с готовност да обичаме себе си и да се грижим за себе си, ще се научим на обич. Обичайки себе си от ден на ден с всеки минал ден, ще бъдем и по-открити за любовта, която идва откъм другите. Законът на Любовта изисква да съсредоточим вниманието си върху това, което желаеме, а не върху това, което не желаеме. Съсредоточете се върху концепцията да обичате себе си. Използвайте изказванието „ Аз обичам себе си напълно в този миг ”. 

Ако желаеме да бъдем уважавани и почитани на възраст, би трябвало да поставим основата занапред, а тя е да почитаме и почитаме възрастните хора, които срещаме през днешния ден в живота си. Както се отнасяме към възрастните през днешния ден, по подобен метод ще се отнасят и на следващия ден към нас. Ние би трябвало освен още веднъж да се вслушаме във възрастните хора, а и да чуем още веднъж надигналия се глас на виталните възрастни дами. Толкова доста неща имаме да научим от тях. Тези дами преливат от сила, мъдрост и познание. Те виждат живота като пътека на пробуждането – вместо да остаряват, не престават да израстват. 

Избрано от: „ Вярвай в себе си “, Луиз Хей, изд. „ Слънце ”, 2008 г. 
Снимка: louisehay.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР